Colaborează cu SYNOBIS încă de la inceput, din 2014, unde a susținut și primul workshop. Acesta aborda tema nutriției celor mici “Alimentația copiilor – responsabilitatea părinților”, fiind un subiect care a continuat să fie de interes pentru ea, implicându-se și organizând pe parcursul anilor diferite activități de promovare a unui stil de viață echilibrat și prevenție a obezității în școli, la clinică, în cadrul evenimentelor de profil și online.
Este co-autoare a cărții “Recomandări de intervenții nutriționale la pacienții spitalizați”, contribuind cu capitolele “Intervenții nutriționale în obezitate”, ”Intervenții nutriționale în hipetensiune arterială” și ”Intervenții nutriționale în dislipidemii”, sub coordonarea editorului Conf. Dr. Ioan Andrei Vereşiu, Preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.
În prezent, pe lângă activitatea clinică din ultimii 3 ani, unde oferă consiliere nutrițională pentru gestionarea greutății și patologii la adulți, copii și adolescenți, face și parte din echipa Tabere Straja unde este coordonator pe partea de nutriție în singura Tabără de Sănătate pentru Copii Supraponderali din România.
Ioana susține că în nutriție cheia este echilibrul, și dacă o întrebați, o să vă spună că într-o alimentație echilibrată putem să-i găsim un loc oricărui aliment care ne face plăcere. Condiția este să gestionăm corespunzător din punct de vedere nutrițional.
Diana este o persoană empatică și dedicată în a ajuta oamenii să iși atingă obectivele nutriționale în contextul unui stil de viață sănătos, având o experiența profesională de 10 ani.
De peste 2 ani este parte a echipei tehnice a Lotului Olimpic de judo din Cluj-Napoca în calitate de dietetician oficial.
De asemenea oferă îndrumare și
Consideră că în viața cotidiană, unde suntem bombardați din toate părțile cu informații legate de alimentație mai mult sau mai puțin valide, e nevoie de un specialist care să te ajute să faci alegerile alimentare potrivite pentru tine.
Nu e adepta vreunei diete legat de controlul greutății, ba chiar militează împotriva lor. Ana e adepta educației nutriționale, adică te va învăța ce, cum și cât să mănânci în funcție de obiectivul tău.
Este sportivă de performanță, practică atletism de 15 ani, are numeroase titluri naționale și internaționale și, de-a lungul carierei, a conștientizat importanța alimentației adecvate atât în rândul sportivilor de performanță, a celor care practică sport într-un mod recreațional, dar și a persoanelor sedentare.
De asemenea, oferă îndrumare și în cazul obezității și patologiilor metabolice asociate, în patologii gastro-intestinale, intoleranțe alimentare.
Dana consideră că dietele sunt doar o soluție de moment. Astfel, crede cu tărie în educația nutrițională personalizată, pentru și în colaborare cu pacientul, pentru orice obiectiv se dorește.
Se bazează, de asemenea, pe profilaxie prin nutriție ca terapie adjuvantă în diverse patologii.
Fiind fostă sportivă de performanță timp de 15 ani, apreciază că alimentația este un factor de mare importanță pentru o performanță de top.
Astfel, oferă îndrumare și consiliere nutrițională în managementul scăderii/creșterii în greutate, în diferite patologii și în sportul amator sau de performanță.
Te ajută să dobândești obiceiuri și comportamente alimentare sustenabile, care îți susține bună funcționarea organismului.
Crede cu târie că prin construirea unei relații flexibile cu mâncarea, acțiunea de a mânca va deveni una plăcută și fără griji.
Are experiență în gestionarea tulburărilor alimentare, deoarece și ea s-a confruntat cu binge eating acum câțiva ani.
Este pasionată de orice are legătură cu microbiota umană, boli digestive, probiotice, prebiotice, sinbiotice, alimente fermentate.
Te poate ajuta să îți găsești echilibrul în alimentatia vegetariană sau vegană, și să îți crești vitalitatea prin puterea plantelor.
Alte domenii în care oferă servicii de Nutriție și Dietetică: dietoterapia bolilor endocrine, alimentația copilului, nutriție sportivă, alergii/intoleranțe alimentare.
Iulia este o persoană empatică, care lucrează mult cu conceptul de mindful eating (consumul alimentar într-un mod conștient). Ea consideră că ne putem educa să avem o relație bună cu corpul nostru și să ne înțelegem nevoile.
De asmenea Iulia are experiență în dietoterapie în boliile cardiovasculare, renale, sindromul ovarelor polichistice, menopauză și osteoporoză. Una din pasiuniile ei constă în lucratul cu copii, cu care a făcut o serie de workshopuri despre stilul de viață sănătos.
Sunt aici pentru a sprijini și îndruma spre o alimentație sănătoasă, echilibrată și personalizată. Scopul meu este de a contribui la educația nutrițională a paciențienților, astfel încât să poată lua singuri deciziile potrivite ce duc spre adoptarea unui stil de viață sănătos.
În abordarea unui plan alimentar țin cont foarte mult de preferințele personale, necesitățile și obiectivele fiecăruia în parte. Alimenția sănătoasă reprezintă culoare atât în farfurie, căt și în viața de zi cu zi.
A absolvit specializarea Nutriție și Dietetică și masterul la Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca.
Sunt o iubitoare a bucătăriei, tocmai de aceea mi-am înclinat atenția spre nutriție și alimentație în general. Iubind domeniul nutriției, am fost implicată în câteva proiecte care au încercat să facă o schimbare, pornind de la activități de workshop cu copiii din grădinițe din Cluj-Napoca, activități de voluntariat pentru informarea populației clujene, la promovarea de rețete pentru un stil de viață sănătos și la tratarea prin nutriție a diferite categorii de pacienți în cadrul Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca.
Cred că ceea ce este important in viața este să: trăiești simplu, visezi mult, fii recunoscator, oferi iubire, zambești mereu și de asemenea, sa trăiești echilibrat!