Medic internist Cluj, Medicina interna completeaza abordarea holistica a obezitatii prin rezolvarea patologiei, asociata sau nu, excesului ponderal. Nu toate simptomele pe care le are un pacient obez sunt datorate greutatii si chiar daca sunt legate de greutate, ele trebuie rezolvate printr-o abordare medicala corecta si completa indiferent de dinamica si ritmul scaderii ponderale. Un medic internist bun stie ca sintagma “Trebuie sa slabiti” este de prisos a fi folosita in cadrul unui consult medical! Pacientul/a stie foarte bine acest lucru, nu pentru aceasta s-a adresat specialistului, ci pentru simptomul/durerea care ii creeaza neplaceri. 

Obezitatea se asociaza adesea cu hipertensiunea arteriala, dislipidemia (cresterea concentratiei de grasimi in sange), diabetul zaharat,. Oricare dintre acestea luata in parte, scapata de sub control, poate duce la complicatii grave, insa toate aceste afectiuni sunt promotoare ale aterosclerozei (depunerea in principal de colesterol si calciu in peretii vaselor arteriale cu scaderea consecutiva a calibrului acestora). Este important de subliniat faptul ca ateroscleroza reprezinta pricipala cauza a ischemiei (scaderea cantitatii de sange care ajunge intr-un anumit teritoriu sau organ). Exemple de boli ischemice grave sunt cele cardiace (infarctul miocardic) si cerebrale (accidentul vascular ischemic), afectiuni care adesea provoaca decesul sau scad dramatic calitatea vietii.
Medicul internist este capabil sa identifice factorii de risc, sa ajute pacientul sa ii inlature sau sa stopeze progresia lor, sa il faca sa inteleaga ce este optim: prevenirea aparitiei complicatiilor! Dicton de urmat: “Mai bine previi decat sa tratezi !”

Ecografia reprezinta o completare a examenului clinic, fiind o metoda neiradianta, efectuata in timp real si reproductibila. Utilizarea ei permite diagnosticul unor multiple afectiuni asociate obezitatii ( ficatul gras, litiaza colecistului, ateroscleroza arterelor carotide etc) sau excluderea altora (lipsa afectarii renale intr-o lombalgie).

Medici internisti Cluj

Medic Internist Cluj Avantaje

Medic internist Cluj orar

Pentru a programa o consultatie te rugam sa consulti orarul pentru consultatii medic internist ClujNe poti contacta telefonic sau pe online prin email sau formular contact.

Medic Internist Cluj Tarife si Preturi

Vezi aici tarifele consultatiilor pentru medic interne Cluj, preturi consultatii.

medic internist cluj

medicina interna cluj

Recomanda medic internist Cluj pe retelele de socializare

Abonare Noutati Nutritionist Cluj

Stai la curent cu noutatile despre nutrionist Cluj: articole, promotii, concursuri

Articole medic internist Cluj

 • Managementul obezitatii: EASO Summer School

  Managementul obezitatii: EASO Summer School

  Maratonul științific EASO Summer School – Training the Trainers in the Prevention and Management of Obesity, 30 iunie-3 iulie 2018, Annecy, Franța.  Prima zi a fost despre sanatate publica, activitate fizica, reglarea si controlul masei adipoase, farmacoterapie si intelegerea unui sistem (obezitatea privita ca un sistem si abordata ca atare). Cele mai bune idei din

 • Când ai nevoie de ecografia DOPPLER?

  Când ai nevoie de ecografia DOPPLER?

  Mortalitatea din cauze cardiovasculare se află pe locul nr 1 in România. Majoritatea deceselor înregistrate survin în urma accidentelor vasculare cerebrale (AVC) sau a infarctului miorcardic. Un rol important îl joacă aici colesterolul și ateroscleroza. Ateroscleroza carotidiană reprezintă îngroșarea arterelor carotide (arterele mari din gât) cu depozite de colesterol și calciu. Aceste depozite (plăci de

 • Nutritie si obezitate: Cum sa tinem in frau poftele? 11 trucuri menite sa te ajute

  Nutritie si obezitate: Cum sa tinem in frau poftele? 11 trucuri menite sa te ajute

  Lasa-l la magazin. Cand stii ca nu ai nici o sansa in fata unui aliment, nu-l aduce acasa. Tine-ti mintea ocupata. Daca stii ca in week-end predomina plictiseala, cauta activitati care sa-ti ocupe timpul si mintea. Iesi cu prietenii, citeste o carte, uite-te la un film, asculta muzica, orice numai sa te opreasca din a