Facem si Consultatii Online! Suna pentru programare!

Medic internist Cluj, Medicina interna completeaza abordarea holistica a obezitatii prin rezolvarea patologiei, asociata sau nu, excesului ponderal. Nu toate simptomele pe care le are un pacient obez sunt datorate greutatii si chiar daca sunt legate de greutate, ele trebuie rezolvate printr-o abordare medicala corecta si completa indiferent de dinamica si ritmul scaderii ponderale. Un medic internist bun stie ca sintagma “Trebuie sa slabiti” este de prisos a fi folosita in cadrul unui consult medical! Pacientul/a stie foarte bine acest lucru, nu pentru aceasta s-a adresat specialistului, ci pentru simptomul/durerea care ii creeaza neplaceri. 

Obezitatea se asociaza adesea cu hipertensiunea arteriala, dislipidemia (cresterea concentratiei de grasimi in sange), diabetul zaharat,. Oricare dintre acestea luata in parte, scapata de sub control, poate duce la complicatii grave, insa toate aceste afectiuni sunt promotoare ale aterosclerozei (depunerea in principal de colesterol si calciu in peretii vaselor arteriale cu scaderea consecutiva a calibrului acestora). Este important de subliniat faptul ca ateroscleroza reprezinta pricipala cauza a ischemiei (scaderea cantitatii de sange care ajunge intr-un anumit teritoriu sau organ). Exemple de boli ischemice grave sunt cele cardiace (infarctul miocardic) si cerebrale (accidentul vascular ischemic), afectiuni care adesea provoaca decesul sau scad dramatic calitatea vietii.
Medicul internist este capabil sa identifice factorii de risc, sa ajute pacientul sa ii inlature sau sa stopeze progresia lor, sa il faca sa inteleaga ce este optim: prevenirea aparitiei complicatiilor! Dicton de urmat: “Mai bine previi decat sa tratezi !”

Ecografia reprezinta o completare a examenului clinic, fiind o metoda neiradianta, efectuata in timp real si reproductibila. Utilizarea ei permite diagnosticul unor multiple afectiuni asociate obezitatii ( ficatul gras, litiaza colecistului, ateroscleroza arterelor carotide etc) sau excluderea altora (lipsa afectarii renale intr-o lombalgie).

Medici internisti Cluj

Medic Internist Cluj Avantaje

Medic internist Cluj orar

Pentru a programa o consultatie te rugam sa consulti orarul pentru consultatii medic internist ClujNe poti contacta telefonic sau pe online prin email sau formular contact.

Medic Internist Cluj Tarife si Preturi

Vezi aici tarifele consultatiilor pentru medic interne Cluj, preturi consultatii.

medic internist cluj

medicina interna cluj

Recomanda medic internist Cluj pe retelele de socializare

Abonare Noutati Nutritionist Cluj

Stai la curent cu noutatile despre nutrionist Cluj: articole, promotii, concursuri

Articole medic internist Cluj

 • Imunitatea in perioada Covid-19. Alege intelept!

  Imunitatea in perioada Covid-19. Alege intelept!

  Imunitatea este arma noastra cea mai de pret in fata acestui virus (si in general in fata oricarui agent patogen). Insa trebuie sa intelegem ca asa cum nu-ti poate creste in gradina o tufa de trandafiri infloriti, de pe o zi pe alta, tot asa, si imunitatea nu se poate imbunatati de azi pe maine

 • Diabetul gestational si nutritia in sarcina

  Diabetul gestational si nutritia in sarcina

  Ce este diabetul gestațional și care sunt cauzele apariției în perioada sarcinii? Persistă si după naștere sau e doar temporar, în ce cazuri persistă? Diabetul gestational este orice anomalie glicemica depistata in timpul sarcinii. Desi se poate specula ca valorile glicemice crescute depistate in primul trimestru al sarcinii ar fi mai degraba un diabet de

 • Cum ne modificăm emoțiile atunci când e eficient să o facem?

  Cum ne modificăm emoțiile atunci când e eficient să o facem?

  Articolul trecut vorbeam despre strategii de a ne regla emoțiile negative atunci când ne e poftă să mâncăm în exces. Una dintre tehnicile foarte valoroase de a ne liniști este să schimbăm semnificația și interpretarea, adesea nerealist de negativă, pe care o acordăm situațiilor de jur. Bineînțeles, după ce ne-am identificat și gândurile sau interpretările