Medic internist Cluj, Medicina interna completeaza abordarea holistica a obezitatii prin rezolvarea patologiei, asociata sau nu, excesului ponderal. Nu toate simptomele pe care le are un pacient obez sunt datorate greutatii si chiar daca sunt legate de greutate, ele trebuie rezolvate printr-o abordare medicala corecta si completa indiferent de dinamica si ritmul scaderii ponderale. Un medic internist bun stie ca sintagma “Trebuie sa slabiti” este de prisos a fi folosita in cadrul unui consult medical! Pacientul/a stie foarte bine acest lucru, nu pentru aceasta s-a adresat specialistului, ci pentru simptomul/durerea care ii creeaza neplaceri. 

Obezitatea se asociaza adesea cu hipertensiunea arteriala, dislipidemia (cresterea concentratiei de grasimi in sange), diabetul zaharat,. Oricare dintre acestea luata in parte, scapata de sub control, poate duce la complicatii grave, insa toate aceste afectiuni sunt promotoare ale aterosclerozei (depunerea in principal de colesterol si calciu in peretii vaselor arteriale cu scaderea consecutiva a calibrului acestora). Este important de subliniat faptul ca ateroscleroza reprezinta pricipala cauza a ischemiei (scaderea cantitatii de sange care ajunge intr-un anumit teritoriu sau organ). Exemple de boli ischemice grave sunt cele cardiace (infarctul miocardic) si cerebrale (accidentul vascular ischemic), afectiuni care adesea provoaca decesul sau scad dramatic calitatea vietii.
Medicul internist este capabil sa identifice factorii de risc, sa ajute pacientul sa ii inlature sau sa stopeze progresia lor, sa il faca sa inteleaga ce este optim: prevenirea aparitiei complicatiilor! Dicton de urmat: “Mai bine previi decat sa tratezi !”

Ecografia reprezinta o completare a examenului clinic, fiind o metoda neiradianta, efectuata in timp real si reproductibila. Utilizarea ei permite diagnosticul unor multiple afectiuni asociate obezitatii ( ficatul gras, litiaza colecistului, ateroscleroza arterelor carotide etc) sau excluderea altora (lipsa afectarii renale intr-o lombalgie).

Medici internisti Cluj

Medic Internist Cluj Avantaje

Medic internist Cluj orar

Pentru a programa o consultatie te rugam sa consulti orarul pentru consultatii medic internist ClujNe poti contacta telefonic sau pe online prin email sau formular contact.

Medic Internist Cluj Tarife si Preturi

Vezi aici tarifele consultatiilor pentru medic interne Cluj, preturi consultatii.

medic internist cluj

medicina interna cluj

Recomanda medic internist Cluj pe retelele de socializare

Abonare Noutati Nutritionist Cluj

Stai la curent cu noutatile despre nutrionist Cluj: articole, promotii, concursuri

Articole medic internist Cluj

 • Cum ne modificăm emoțiile atunci când e eficient să o facem?

  Cum ne modificăm emoțiile atunci când e eficient să o facem?

  Articolul trecut vorbeam despre strategii de a ne regla emoțiile negative atunci când ne e poftă să mâncăm în exces. Una dintre tehnicile foarte valoroase de a ne liniști este să schimbăm semnificația și interpretarea, adesea nerealist de negativă, pe care o acordăm situațiilor de jur. Bineînțeles, după ce ne-am identificat și gândurile sau interpretările

 • Mâncatul conștient în gestionarea comportamentului alimentar

  Mâncatul conștient în gestionarea comportamentului alimentar

  Cum ne ajută mâncatul conștient (mindfulness) să reducem/eliminăm mâncatul compulsiv? Mindfulness ne ajută să observăm emoțiile și impulsurile noastre, fără să reacționăm la ele prin comportamente impulsive, cum ar fi mâncatul excesiv. Ne permite să stăm cu acele emoții sau gânduri, până când ele își pierd din intensitate. E necesar să facem un pas în

 • Cum ne putem regla emoțiile fără să apelăm la mâncare?

  Cum ne putem regla emoțiile fără să apelăm la mâncare?

  Mâncatul compulsiv ne sabotează pe mulți dintre noi și e însoțit de multe costuri pe termen lung: sentimente de vinovăție și rușine, creștere excesivă în greutate, imagine negativă despre sine și scăderea încrederii în propria persoană, care la rândul lor pot duce la noi episoade de mâncat în exces. După cum vă spuneam în articolul