Medic internist Cluj, Medicina interna completeaza abordarea holistica a obezitatii prin rezolvarea patologiei, asociata sau nu, excesului ponderal. Nu toate simptomele pe care le are un pacient obez sunt datorate greutatii si chiar daca sunt legate de greutate, ele trebuie rezolvate printr-o abordare medicala corecta si completa indiferent de dinamica si ritmul scaderii ponderale. Un medic internist bun stie ca sintagma “Trebuie sa slabiti” este de prisos a fi folosita in cadrul unui consult medical! Pacientul/a stie foarte bine acest lucru, nu pentru aceasta s-a adresat specialistului, ci pentru simptomul/durerea care ii creeaza neplaceri. 

Obezitatea se asociaza adesea cu hipertensiunea arteriala, dislipidemia (cresterea concentratiei de grasimi in sange), diabetul zaharat,. Oricare dintre acestea luata in parte, scapata de sub control, poate duce la complicatii grave, insa toate aceste afectiuni sunt promotoare ale aterosclerozei (depunerea in principal de colesterol si calciu in peretii vaselor arteriale cu scaderea consecutiva a calibrului acestora). Este important de subliniat faptul ca ateroscleroza reprezinta pricipala cauza a ischemiei (scaderea cantitatii de sange care ajunge intr-un anumit teritoriu sau organ). Exemple de boli ischemice grave sunt cele cardiace (infarctul miocardic) si cerebrale (accidentul vascular ischemic), afectiuni care adesea provoaca decesul sau scad dramatic calitatea vietii.
Medicul internist este capabil sa identifice factorii de risc, sa ajute pacientul sa ii inlature sau sa stopeze progresia lor, sa il faca sa inteleaga ce este optim: prevenirea aparitiei complicatiilor! Dicton de urmat: “Mai bine previi decat sa tratezi !”

Ecografia reprezinta o completare a examenului clinic, fiind o metoda neiradianta, efectuata in timp real si reproductibila. Utilizarea ei permite diagnosticul unor multiple afectiuni asociate obezitatii ( ficatul gras, litiaza colecistului, ateroscleroza arterelor carotide etc) sau excluderea altora (lipsa afectarii renale intr-o lombalgie).

Medici internisti Cluj

Medic Internist Cluj Avantaje

Medic internist Cluj orar

Pentru a programa o consultatie te rugam sa consulti orarul pentru consultatii medic internist ClujNe poti contacta telefonic sau pe online prin email sau formular contact.

Medic Internist Cluj Tarife si Preturi

Vezi aici tarifele consultatiilor pentru medic interne Cluj, preturi consultatii.

medic internist cluj

medicina interna cluj

Recomanda medic internist Cluj pe retelele de socializare

Abonare Noutati Nutritionist Cluj

Stai la curent cu noutatile despre nutrionist Cluj: articole, promotii, concursuri

Articole medic internist Cluj

 • Chirurgia obezitatii

  Chirurgia obezitatii

  Chirurgia bariatrica sau chirurgia metabolica sunt termeni care definesc acelasi lucru si anume: o interventie chirurgicala menita sa amelioreze si sa ajute in controlul ponderal si al comorbiditatilor (diabet zaharat, hipertensiune arteriala, dislipidemie, apnee de somn, reflux gastric, dureri articulare, steatoza hepatica etc). Procedurile sunt foarte apreciate si laudate in lumea medicala, fiind amplasate undeva

 • Părinții copilului cu obezitate (II)

  Părinții copilului cu obezitate (II)

  Am vazut in articolul precedent cat de grav este acest diagnostic si am facut promisiunea sa discutam cu parintii despre aceasta problema a copiilor. Primul lucru de care parintii trebuie sa fie constienti este ca dinamica greutatii celor mici nu este responsabilitatea lor, a copiilor. La varsta copilariei si adolescentei structurile neuronale cu care intelegem

 • Copilul cu obezitate (I)

  Copilul cu obezitate (I)

  Obezitatea este un diagnostic de gravitate in copilarie. La aceasta varsta se seteaza numarul celulelor adipoase in functie de excesul energetic, predispunand viitorul adult la o probabilitate mult mai mare de a avea obezitate. Insa dincolo de riscul de exces ponderal ca adult, se adauga toate comorbiditatile obezitatii: hipertensiunea arteriala, diabetul zaharat, steatoza hepatica –