Ioana este Nutriționist-Dietetician licențiat cu, absolventă a Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, specializarea Nutriție și Dietetică și a programului de masterat “Nutriția și Calitatea Vieții”.
Colaborează cu SYNOBIS încă de la inceput, din 2014, unde a susținut și primul workshop. Acesta aborda tema nutriției celor mici “Alimentația copiilor – responsabilitatea părinților”, fiind un subiect care a continuat să fie de interes pentru ea, implicându-se și organizând pe parcursul anilor diferite activități de promovare a unui stil de viață echilibrat și prevenție a obezității în școli, la clinică, în cadrul evenimentelor de profil și online.
Este co-autoare a cărții “Recomandări de intervenții nutriționale la pacienții spitalizați”, contribuind cu capitolele “Intervenții nutriționale în obezitate”, ”Intervenții nutriționale în hipetensiune arterială” și ”Intervenții nutriționale în dislipidemii”, sub coordonarea editorului Conf. Dr. Ioan Andrei Vereşiu, Preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.
În prezent, pe lângă activitatea clinică din ultimii 3 ani, unde oferă consiliere nutrițională pentru gestionarea greutății și patologii la adulți, copii și adolescenți, face și parte din echipa Tabere Straja unde este coordonator pe partea de nutriție în singura Tabără de Sănătate pentru Copii Supraponderali din România.
Ioana susține că în nutriție cheia este echilibrul, și dacă o întrebați, o să vă spună că într-o alimentație echilibrată putem să-i găsim un loc oricărui aliment care ne face plăcere. Condiția este să gestionăm corespunzător din punct de vedere nutrițional.