Facem si Consultatii Online! Suna pentru programare!

Nutritie si obezitate

nutritionist cluj

nutritionist cluj

Aspectul alimentar in scaderea in greutate este foarte important, dar de multe ori gresit inteles. Alimentatia ar trebui sa fie ceva firesc, spontan si nu ar trebui sa arate ca o “dieta”. Tehnicile de abordare sunt multiple si toate functioneaza daca sunt aplicate corect. Sintagma care o folosim cel mai des in consultatii este:”invatam sa mancam”. Invatam sa mancam in orice situatie am fi: acasa, la servici, in oras cu prietenii, de sarbatori, in concediu,etc. Pentru ca in timp ce slabim se intampla si acel lucru extraordinar care este”viata” si suntem datori sa o traim, nu vom folosi replica “nu, multumesc, eu sunt la dieta”, vezi detalii despre consultatii cu nutritionist Cluj.

Psihologie

psiholog clujAlimentatia este un act spontan antrenat de o serie de ganduri si semnale interne de care de cele mai multe ori nu suntem constienti. Vrem sa slabim dar nu ne e bine definita motivatia. Prioritatile sunt date peste cap. Stres-ul nu este bine gestionat iar acest lucru are traduceri in comportamentul alimentar. Toate aceste aspecte si inca multe altele isi pot gasi rezolvare in consilierea psihologica, vezi detalii despre psiholog Cluj

Chirurgie bariatrica

Pana in 2013 aveau indicatie pentru chirurgia bariatrica pacientii cu IMC>40kg/mp, sau cu IMC>35kg/mp cu o complicatie cronica datorata obezitatii (diabet zaharat, artroze cu diferite localizari, sindromul de apnee in somn, patologie cardio-vasculara, etc). Actualmente, Societatea Americana de Chirurgie Metabolica si Bariatrica vine cu propunerea de scadere a IMC la 30kg/mp, decizie care se bazeaza pe rezultatele spectaculoase ale studiilor cum ar fi remisia diabetului in anumite cazuri, sau scaderea necesarului de insulina, raspuns mai usor al hipertensiunii arteriale la tratament, abolirea sindromului de apnee in somn, etc. Insa aceasta conduita terapeutica nu este o scurtatura de la schimbarea alimentatiei si a stilului de viata. Strategiile aplicate pre- si postoperator sunt mandatorii pentru obtinerea unui rezultat bun pe termen lung, vezi detalii chirurgie bariatrica Cluj.

Medicina Interna

medicina interna cluj

medicina interna cluj

Medicina interna completeaza abordarea holistica a obezitatii prin rezolvarea patologiei, asociata sau nu, excesului in greutate. Nu toate simptomele pe care le are un pacient cu obezitate sunt datorate greutatii si chiar daca sunt legate de greutate, ele trebuie rezolvate printr-o abordare medicala corecta si completa indiferent de dinamica si ritmul scaderii in greutate. Sintagma “Trebuie sa slabiti” este de prisos a fi folosita in cadrul unui consult medical! Pacientul/a stie foarte bine acest lucru, nu pentru aceasta s-a adresat specialistului, ci pentru simptomul/durerea care ii creeaza neplaceri, vezi detalii despre medic internist Cluj.

Diabet

diabetEste un criminal parsiv din umbra care te omoara fara sa te doara. Ai tendinta sa il neglijezi pana cand uneori, este prea tarziu. Evolutia favorabila a diabetului depinde foarte mult de pacient si de masura in care reuseste sa acorde importanta alimentatiei si exercitiului fizic si toti specialistii vedem din cand in cand, cu bucurie, “remisia” temporara (un termen foarte ambitios pentru diabet, intrucat este o boala cronica, evolutiva), sau macar un echilibru glicemic foarte bun sub tratament.

Un pacient bine instruit in tratamentul diabetului si care este si capabil sa aplice in practica cele invatate nu va mai fi “pacient” (termen cu conotatie de boala), ci va fi o “persoana” cu diabet.

Endocrinologie

In anumite cazuri, dereglarile hormonale pot fi cauza aparitiei obezitatii. Disfunctii in secretia hormonilor tiroidieni, corticoizi sau al celui de crestere, pot fi uneori luate in considerare. Consultul endocrinologic are menirea de a depista aceste situatii si initierea terapiei adecvate. Completarea imagistica a consultului cu ecografia tiroidiana poate releva si alte aspecte, nodulii tiroidieni reprezentand o patologie frecventa in arealul nostru geografic.

 • Pachete speciale

  Avem pregatite pachete speciale pentru tine care contin consultatii de nutritie, psihologie, program sport ...
  Detalii
 • Grup terapeutic pentru controlul greutatii

  Daca te-ar ajuta sa inveti si din experientele altora, daca vrei si tu sa ajuti pe altii ...
  Detalii grup
 • Workshop nutritie

  Workshop-uri pe teme de nutritie, intra sa vezi detalii despre urmatorul eveniment
  Detalii workshop

Aboneaza-te la Noutati

Stai la curent cu promotiile, concursurile, articolele interesante pe teme de nutritie

Faceti o programare

Ne puteti contacta folosind una din modalitatile de comunicare prezentate mai jos.